Å bli forelder

Posted by: admin

October 5th, 2014 >> Blogg

Når man blir forelder for første gang, kan det være både skremmende og utfordrende. Man får plutselig et lite nurk som er helt avhengig av foreldrene. Det er et veldig stort ansvar, og det er mye man må lære. Da er det viktig å huske at andre også er like usikre når de får sitt første barn, men man vokser med ansvaret man har fått. Mange blir ikke skikkelig voksne før de får ansvaret for et eget barn. Ansvaret for barnet gjør at man ikke lenger kan være uansvarlig og leve som før. Man må gjøre noen endringer, og sette barnets behov først.

 

 

Heldigvis kan man få hjelp og råd når man får barn. Man kan snakke med sine egne foreldre, eller venner og slektninger som har barn. Det finnes også mange råd på nettet og i bøker, og selvsagt kan man snakke med helsesøster og jordmor. Det er mange måter å bli foreldre på. De fleste får barn på den naturlige måten, men det er også mange som adopterer. Å adoptere et barn er like skremmende, utfordrende og overveldende som å få barn på naturlig måte. Man får plutselig ansvaret for et annet menneske, og livet endrer seg. Adoptivforeldre har ofte en lang og vanskelig vei bak seg før de får barnet, og ofte kan de ha bedre tid til å forberede seg enn de som får barn på naturlig måte. Men uansett hvor forberedt man tror man er, kommer den første tiden til å by på mange utfordringer.

This entry was posted on Sunday, October 5th, 2014 at and is filed under Blogg. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.